Το ελκυστικό κτήνος των Ναζί, με τη χολιγουντιανή ομορφιά

Όπως συμβαίνει σε εκατομμύρια ανδρόγυνα, ο γάμος των γονιών της δεν ήταν και τόσο πετυχημένος. Για την ακρίβεια ήταν εφιαλτικός. Την περίοδο εκείνη η άνοδος του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα των Γερμανών καθώς υπήρχε και προσωπική ζωή, που λέμε. Εν πάση περιπτώσει, η μητέρα της τελικά δεν άντεξε τις παρασπονδίες του συζύγου της και η δύσμοιρη έφτασε στο σημείο να λιώσει κυριολεκτικά τα εσώψυχά πίνοντας υδροχλωρικό οξύ αφήνοντας την μικρή Ίρμα και τα τέσσερα αδέλφια της ορφανά και τον άνδρα της αδέσμευτο πια για να ξαναπαντρευτεί.

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν ήταν ήταν οι ιδανικές συνθήκες για να ξεκινήσει η μικρούλα Ίρμα Γκρέζε (Irma Ida Ilse Grese) το σχολείο. Όταν η ξανθούλα πάτησε τα 14 της χρόνια, θα άφηνε το σχολείο κακήν κακώς μιας και τα γράμματα δεν τα έπαιρνε και τόσο. Στην πραγματικότητα, βέβαια, είχε υποστεί σοβαρό bullying από τις συμμαθήτριές της και υπέφερε. Ωστόσο, ο μικρός αυτός διαβολάκος πήγαινε γυρεύοντας αφού δεν ασχολούνταν με τίποτα άλλο παρά με τη Λίγκα των Γερμανίδων Κοριτσιών, μια ναζιστική νεανική οργάνωση «μόνο για κορίτσια».

Στα εφηβικά της χρόνια δούλεψε σε αρκετές δουλειές όπως σε φάρμα ή πωλήτρια σε ένα μαγαζί αλλά το δυνατό σημείο του βιογραφικού ήταν τα δύο χρόνια σε ένα σανατόριο των SS ως βοηθός νοσοκόμας. Η νεαρή προσπάθησε να γίνει κανονική νοσοκόμα αλλά οι υπηρεσίες την απέρριψαν.
H Ίρμα αριστερά.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος αφαίρεσε ζωές αλλά έδωσε σπάνιες επαγγελματικές «ευκαιρίες» όμως και η Ίρμα δεν θα άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους. Ήταν όμορφη, φιλόδοξη, ανύπαντρη ήταν και με «προσόντα». Το 1942 επιχείρησε να ξανακάνει αίτηση για να γίνει νοσηλεύτρια αλλά και πάλι βρήκε πόρτα καθώς δεν είχε «δόντι». Έτσι δεν απογοητεύτηκε και προσφέρθηκε να δουλέψει εθελοντικά σε ένα από τα ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας, στο Ravensbrück βόρεια του Βερολίνου.

Από τον Μάρτιο του 1943 θα έπαιρνε μετάθεση στο Άουσβιτς, τον «θρίαμβο» της ανθρώπινης επινόησης στην εξόντωση ανθρώπων. Η νέα της απασχόληση θα ήταν τι άλλο.. φρουρός (Aufseherin). Ήταν ένα επάγγελμα που αντιλαμβανόταν ότι της πήγαινε… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, ΤΗΝ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ “ΚΑΡΙΕΡΑΣ” ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΨΗ