Β’ ΠΠ: Ο “Αμερικανός” ανεψιός του Χίτλερ… που υπηρέτησε και στο US NAVY

Ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ, Αλόις Χίτλερ, είχε έναν ακόμα γιο, που μάλιστα έφερε και το ίδιο όνομα με αυτόν. Ο νεότερος Αλόις Χίτλερ είχε μεταναστεύσει στη Βρετανία και τελικά κατέληξε, κάποια στιγμή, να εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο στο Δουβλίνο. Εκεί γνώρισε μια 17χρονη κοπέλα, την Μπρίτζετ Ντόουλινγκ.

Το ζευγάρι απέκτησε έναν γιό, τον Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ, στις 2 Μαρτίου 1911. Ο Αλόις Χίτλερ δεν τα κατάφερε τελικά στη Βρετανία και, το 1914, πριν ξεσπάσει ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, επέστρεψε στη Γερμανία, εγκαταλείποντας την Ντόουλινγκ και τον γιό του.

Το 1932, ο 18χρονος πλέον Γουίλιαμ πήγε στη Γερμανία αναζητώντας τον πατέρα του. Με τον Αδόλφο Χίτλερ στο κατώφλι της εξουσίας στη Γερμανία, ο νεαρός Γουίλιαμ σκέφτηκε ότι στη Γερμανία μπορούσε να κάνει την τύχη του.

Όταν όμως η οικογένεια Χίτλερ τον αγνόησε απείλησε να αποκαλύψει δημόσια ότι ο παππούς του πατέρα του και του θείου του ήταν εβραϊκής καταγωγής. Τελικά ο Γουίλιαμ επέστρεψε στη Βρετανία και το 1939 μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Το 1942 προσπάθησε να καταταγεί στον Αμερικανικό στρατό, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Τότε αυτός έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Ρούσβελτ, ο οποίος έδωσε εντολή ο Γουίλιαμ Χίτλερ να γίνει δεκτός στο Αμερικανικό ναυτικό και έτσι έγινε, τον Φεβρουάριο του 1944.

Υπηρέτησε στο ναυτικό μέχρι το τέλος του πολέμου. Όταν τελείωσε ο πόλεμος άλλαξε και το όνομά του σε Γουίλιαμ Στιούαρτ Χιούστον, απαλλασσόμενος οριστικά από το όνομα Χίτλερ. Ο Γουίλιαμ πέθανε στις ΗΠΑ, το 1987, σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας πίσω του παιδιά και εγγόνια.